صادرات زیتون و روغن زیتون ایران 

ایلیا تجارت-iliyatejarat-iliya tejarat-صادرات زیتون -انواع زیتون-

صادرات و واردات زیتون

زیتون و صادرات روغن زیتون در گروه صادرات میوه های باغی از ایران به کشورهای مختلف بسیار پر رونق است .

در طول یک سال گذشته، رشد قابل توجهی را ثبت کرده است.

واردات زیتون در کنار صادرات این محصول کشاورزی در تمام جهان مطرح شده است.

هم زیتون و هم روغن زیتون خواص زیادی برای سلامتی دارند. انواع زیتون در بهترین باغ های شمال کشور پرورش داده می شود،

 بنابراین دور از انتظار نیست که بزرگترین تولید کنندگان زیتون صادراتی با کیفیت، استان ‌های شمالی باشند.

بزرگترین کشورهایی که در حوزه صادرات زیتون فعالیت دارند در گروه اول کشور اسپانیا است .

به ترتیب کشورهای یونان، مراکش، ترکیه، مصر، آرژانتین، ایتالیا، بلژیک، پرتغال و آلمان در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

این رتبه بندی طبق آمار صادرات و واردات کالا زیتون در سال ۲۰۱۸ به ثبت رسیده است. بزرگترین وارد کننده

زیتون، کشور آمریکا است که سهم وارداتی آن حدود ۲۴ درصد عنوان شده است. کشورهای فرانسه و آلمان در واردات

زیتون در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

بازارهای کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشور عراق برای صادرات زیتون بسیار مناسب است. فرایند صادرات و واردات زیتون در کل جهان با حساسیت بیشتری انجام می‌شود.

زیتون بافت نرمی دارد و به سرعت فاسد می شود.

درباره صادرات  زیتون و روغن آن بیشتر بدانید

صادرات روغن  در کنار صادرات زیتون از ایران اهمیت زیادی دارد. روغن زیتون در کنار روغن های خوراکی دیگر نظیر روغن کانولا،

روغن هسته انگور، روغن آفتابگردان و روغن کنجد ارزش تغذیه ای زیادی دارد. تولید روغن زیتون، دردسرهای خاص خودش را دارد

اما در مقابل، سودآوری قابل توجهی را برای شرکت های بازرگانی  خواهد داشت.

اییا تجارت -iliyatejarat-صادرات زیتون -واردات زیتون

اییا تجارت -iliyatejarat-صادرات زیتون -واردات زیتون

خرید و فروش روغن زیتون در بازار داخل، آمار قابل توجهی را ثبت کرده است.

این روغن خوراکی در تمام جهان پرمصرف است و تقریباً باعث تغییر سبک زندگی خانواده ها می‌شود.

تمام دلایل فوق توجیه خوبی هستند که بگوییم صادرات روغن زیتون افزایش قابل توجهی در چند سال اخیر داشته است. بزرگترین تولیدکنندگان روغن زیتون در جهان در هر سال، فناوری های خود را به روز رسانی می‌کنند تا ظرفیت تولید سالانه افزایش پیدا کند.

اگر چه آمار تجارت روغن زیتون از ایران مثبت گزارش شده اما در مقایسه با معیارهای جهانی، این مقدار، چندان قابل توجه نیست.

واردات زیتون به همراه بررسی مشکلات و چالش ها

واردات زیتون یکی از بزرگ‌ترین اقداماتی است که صدمه و آسیب زیادی به صنعت تولید زیتون در داخل کشور وارد می کند.

طبق منابع خبری، آماری که از واردات زیتون در سال ۹۷ ثبت شده، رقم بسیار قابل توجه است.

زیتون وارداتی طبق این گزارش‌ها از کشور ترکیه، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا وارد کشور شده اند. حجم قابل توجهی

از زیتون وارداتی به کشور اسپانیا اختصاص دارد. سودآوری بیشتر از فروش روغن زیتون خارجی و زیتون خارجی

باعث شده که حجم واردات، بی رویه افزایش پیدا کند.

نه تنها برای زیتون و روغن زیتون که برای تمام محصولات کشاورزی تولید داخل، فرایند واردات می تواند بسیار آسیب زننده باشد.

اگر تولید داخل بیش از حد مجاز باشد به نفع تولیدکنندگان زیتون است؛ چرا که صادرات زیتون و روغن زیتون به پتانسیل قابل رشد تبدیل می شود.

این در حالی است که واردات این روغن های خوراکی و واردات زیتون، حجم داخل کشور را اشباع می کند. به دلیل اینکه قیمت‌ها

در بازار نوسان زیادی پیدا می کند، به طور غیر مستقیم بر درآمد باغداران و فروشندگان تاثیر منفی خواهد گذاشت.

درباره واردات روغن زیتون

مشکلاتی که درباره واردات زیتون عنوان کردیم برای واردات روغن آن هم وجود دارد. ممکن است چالش ها برای روغن زیتون بیشتر باشد چرا که موضوع سلامت و بهداشت در میان می آید. . وقتی قرار باشد روغن ‌زیتون از کشور دیگری وارد ایران شود، موارد بهداشتی و سلامت با حساسیت بیشتری ارزیابی می گردد.

 نکات مهم در صادرات زیتون

نکته در صادرات زیتون و صادرات روغن زیتون، مسئله بهداشتی بودن، روش حمل و نقل و بسته بندی آن است.

بسته بندی، به بهترین شکل انتخاب می شود. زیتون صادراتی در ظروف شیشه ای و قوطی های فلزی بسته بندی می‌شود.

حوه بسته بندی در تجارت زیتون به اندازه ای اهمیت دارد که با رشد باکتری ها و عوامل بیماری زا در ارتباط است.

آلودگی های هوا به سرعت داخل ظرف زیتون نفوذ می‌کنند، بنابراین در صادرات و واردات زیتون معمولی

و زیتون پرورده، بسته بندی ها به صورت مهر و موم شده و کاملاً بهداشتی در نظر گرفته می شود.

قیمت ها در صادرات زیتون و صادرات روغن زیتون، بسته به حجم سفارش مشتری و کیفیت زیتون صادراتی تعیین می شود. وزن بسته بندی ها طبق تعرفه گمرکی و قوانین صادراتی این میوه باغی تنظیم می گردد.

حمل و نقل برای تجارت زیتون و روغن زیتون از طریق مرز زمینی، دریایی و هوایی امکان پذیر است. به این صورت می توانید مطمئن باشید که زیتون های صادراتی، سالم و مطمئن به مقصد می رسند. این کار از فاسد شدن آنها در اثر زمان یا تغییرات حرارت محیطی جلوگیری می کند.

زیتون بسته بندی شده معمولاً در آب نمک به همراه افزودنی ها بسته بندی می شود تا برای مسافت های طولانی آماده گردد.

چرا صادرات روغن  اهمیت دارد؟

یکی از دلایلی که باعث توجه افراد به این محصول شده، خواص زیاد آن است. در بسیاری از کشورها، از زیتون و مشتقات آن به‌ویژه روغن زیتون، برای تهیه بسیاری از داروها استفاده می‌کنند. البته خواص این محصول یکی از دلایل است و مورد بعدی را می‌توان کشت مقرون‌به‌صرفه‌ای که دارد، در نظر گرفت. در ایران کشت زیتون به‌سادگی انجام می‌شود و بسیاری کشاورزان از طریق صادرات روغن زیتون کسب درآمد می‌کنند.

نکات مهمی که تاجران روغن  باید بدانند!

از مهم‌ترین نکاتی که یک تاجر روغن زیتون باید بداند، می‌توان به مسئله بهداشتی بودن، روش حمل‌ونقل و بسته‌بندی محصول اشاره کرد. دقت داشته باشید که بسته‌بندی، یکی از کلیدی‌ترین نکات موفقیت است و می‌تواند تاثیر بسیاری بر بازاریابی محصول داشته باشد. به‌طورمعمول روغن زیتون در ظروف شیشه‌ای و قوطی‌های فلزی بسته‌بندی می‌شود و هرچه شما در انتخاب ظروف حساسیت بیشتری به خرج دهید، مشتری‌های خارجی بیشتری به دست خواهید آورد.

در رابطه با بسته‌بندی این محصول نیز، باید دقت کافی را داشته باشید، زیرا اگر بسته‌بندی به شکل درست انجام نشود، روغن زیتون با باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا در تماس قرار می‌گیرد و این موضوع مشکلاتی را پیش می‌آورد که باعث ضرر شما خواهد شد. حمل‌ونقل روغن زیتون نیز از طریق حمل و نقل زمینی، حمل و نقل دریایی و حمل و نقل هوایی انجام می‌شود که باید بر اساس مقصد، یکی از شیوه‌ها را انتخاب کنید.

کشورهای مناسب برای صادرات  زیتون و روغن آن 

در طی پنج سال گذشته، بازار صادراتی این محصول در کشورهایی چون کانادا، اسپانیا، پرتغال، آمریکا، ژاپن، برزیل و کانادا با رشد مثبتی همراه بوده است. علاوه بر این کشورها، فرانسه، آلمان و انگلیس را نیز می‌توان به‌عنوان مقصد برای صادرات روغن زیتون نیز مناسب دانست. البته توصیه ما به شما این است که صادرات به عراق، صادرات به افغانستان، فرانسه، کویت، مصر، ایتالیا، سوریه و یا صادرات به ترکیه و اسپانیا را انتخاب کنید تا بتوانید سودآوری مناسبی داشته باشید. کشورهایی چون عربستان، امارت و ژاپن برای چنین صادراتی مناسب نیستند و دلیل این موضوع، اشباع شدن بازار این کشورها از روغن زیتون است.

بزرگ‌ترین تولیدکنندگان روغنی زیتون

اسپانیا بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده روغن زیتون در جهان است، به‌طوری‌که نیمی از روغن زیتون جهان، توسط این کشور تولید می‌شود.البته کشورهای دیگری چون تونس و یونان نیز از دیگر تولیدکنندگان روغن زیتون به شمار می‌آیند که محصولات خود را نیز به دیگر کشورها صادر می‌کنند.

شرایط تولید و صادرات روغنی زیتون در ایران

ایران از جمله کشورهایی است که زمینه خوبی برای کاشت زیتون دارد، در نتیجه می‌تواند محصولات متفرقه‌ای نیز از آن به دست آورد. روغن زیتون یکی از مهم‌ترین مشتقات زیتون محسوب می‌شود که در ایران در بهترین کیفیت به تولید می‌رسد که این موضوع نقطه قوت این صنعت در کشور است، اما از طرفی، صنعت روغن زیتون در ایران، نقطه‌ضعف نیز دارد.

اصلی‌ترین نقطه‌ضعف صادرات روغن زیتون به دیگر کشورها از طریق ایران، سطح پایین تولیدات در مقیاس‌های روز دنیا است. در حقیقت صادرکنندگان ایرانی باید به دنبال راهی باشند که بتوانند حجم تولید روغن زیتون را افزایش دهند که این موضوع به تهیه تجهیزات مخصوص نیازمند است.

صادرات  زیتون و روغن آن به روسیه

کشورهای بسیاری وجود دارد که می‌توانید روغن زیتون تولیدی را به آن‌ها صادر کنید، اما در این میان، روسیه به‌عنوان مقصد صادراتی، یک انتخاب مناسب به نظر می‌رسد. همان‌طور که می‌دانید، روسیه از جمله همسایه‌های ایران است که کشور ما نیز رابطه خوبی با آن دارد. در نتیجه صادرات به روسیه که پهناورترین کشور جهان به شمار می‌آید، میتواند بسیار پر سود باشد.

برای صادرات با حمل و نقل زمینی شما می‌توانید از 14 مرز زمینی که دارد، استفاده کنید. همچنین این کشور به راه‌های آبی گوناگون که یکی از آن‌ها دریای خزر است نیز دسترسی دارد. در نتیجه شما می‌توانید از هر شیوه که می‌خواهید، برای صادرات روغن زیتون کمک بگیرید. از آنجایی که این کشور فاصله کمی تا ایران دارد، یک انتخاب مناسب به نظر می‌رسد و می‌توانید با صادرات روغن زیتون به آن، سود خوبی را به دست آورید.

ایلیا تجارت-iliyatejarat-iliya tejarat-صادرات زیتون -انواع زیتون-

صادرات زیتون

چالش‌ها و سختی‌های صادرات  زیتون و روغن آن

مسلما هر کاری سختی و چالش‌های مخصوص به خود را دارد و موضوع صادرات نیز از چنین مسئله‌ای مستثنا نیست. برای مثال یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که به‌احتمال‌زیاد با آن مواجه می‌شوید، بازار مربوط به رقبا است. دقت داشته باشید که برای هر زمینه کاری، رقیب وجود دارد. حال شما در چنین شرایطی، باید وضعیت محصولات خود را به‌گونه‌ای آماده کنید که بتوانید از رقبا پیشی بگیرید.

همچنین دقت داشته باشید که بسیاری از حوادث و مشکلات، قابل پیش‌بینی نیستند و همین موضوع امکان دارد مشکلات بسیاری را به وجود آورد و سبب از دست رفتن سرمایه شما شود. از همین رو لازم است اقداماتی را انجام دهید تا بتوانید از محصولات خود محافظت کنید. از جمله موارد ایمنی باید بسته‌بندی مناسب، استفاده از باربری معتبر و داشتن بیمه را نام ببرد. این دست از موارد می‌توانند تا حدودی امنیت محصول شما را افزایش دهند و از ایجاد خسارت جلوگیری کنند.

حال اگر تصمیم دارید که با استفاده از صادرات روغن زیتون، به سود مناسبی دست پیدا کنید، باید به تمام نکته گفته‌شده توجه کنید. البته توصیه می‌شود از تجربه افراد موفق نیز بهره ببرید، زیرا می‌توانند در رابطه با نحوه صادرات روغن زیتون به دیگر کشورها و همچنین صادرات موادغذایی دیگر شما را راهنمایی کنند. شرکت‌های مدیریت بازرگانی از جمله مواردی هستند که می‌توانند شما را به‌طور کامل راهنمایی کنند. بنابراین توصیه می‌شود از مشاوره تخصصی این شرکت‌ها استفاده کنید تا به آنچه می‌خواهید، برسید.

گونه‌های سبز و سیاه زیتون :

تنها تفاوت بین زیتون‌های سبز و سیاه این است که زیتون‌های سیاه قبل از برداشت، روی درخت کاملاً رسیده‌اند و طعم کاملاً متفاوتی از زیتون‌های سبز نرسیده دارند.
در زیر گونه‌های آنها آورده شده است :

انواع زیتون: هالکیدیکی :

اینها زیتون‌های سنتی یونان‌اند و وقتی هنوز خیلی جوان هستند برداشت می‌شوند. این زیتون‌ها تخم مرغی و بیضی شکل هستند و طعم تند فلفلی دارند و بافت آنها گوشتی و آبدار است. آنها معمولاً در آب شور پرورده می‌شوند.

  مانزانیلا :

انواع زیتون:

اینها زیتون‌های معروف اسپانیا هستند که تند و شور هستند. این زیتون‌ها در آب قلیا و آب نمک پرورده می‌شوند. گونه‌های آنها شامل زیتون توپر، حفره دار و غیر حفره دار است.

سیسیلی :

زیتون‌های سیسیلی زیتون‌های مشهور ایتالیایی هستند که اندازه‌ی متوسط و مزه‌ی شوری دارند. آنها تخم مرغی و یا بیضی شکل هستند و کالری کمتری دارند. این زیتون‌ها در آب نمک با نمک و اسید لاکتیک پرورده می‌شوند.

  پیچولین :

زیتون‌های پیچولین زیتون‌های مشهور فرانسوی هستند و عمدتاً برای کوکتل مورد استفاده قرار می‌گیرند در نتیجه به عنوان زیتون‌های کوکتل شناخته می‌شوند. آنها اندازه‌ی متوسط و طعم میوه‌ای و شیرینی دارند.

زیتون‌ های اسپانیایی :

این زیتون‌های سنتی اسپانیا در کل دنیا خیلی محبوب هستند. آنها فرآیند تخمیر خیلی طولانی به مدت 4 تا 6 ماه دارند و تخمیر آنها در آب نمک و محلول اسید صورت می‌گیرد و طعم نمکین خیلی متمایزی به آنها می‌دهد.

زیتون‌ های میسیون :

اینها گونه‌های محبوبی هستند که در کالیفرنیا یافت می‌شوند و عمدتاً برای مصرف غذا خوری تولید می‌شوند. این زیتون‌ها اندازه‌ی کوچک و کمترین نسبت هسته به گوشته را دارند.

.
[/av_textblock]